Sweden  Sweden

Koh Lipe

Koh Lipe stränder funktionen klar, lugn och grunt vatten. Det finns 4 större stränder,

  • Sunrise Beach på den östra, nära Chao Ley byn;
    Rekommenderat: Idyllic Concept Resort

  • Karma Beach i norr som står inför Adang / Lipe kanal och

  • Sunset Beach i väst, som namnet antyder, står inför solnedgången.

 
Pattaya Beach, Koh Lipe

 

Bilder av Bundhaya Resort

Koh Lipe omedelbart söder om Koh Adang och bebos av cirka 500 Chao Naam som sägs ha sitt ursprung på Koh Lanta in Krabi Province. De erhållas om fiske och viss odling av grönsaker och ris på plattare delar av ön.

Koh Lipe är utsidan av Tarutao nationalpark jurisdiktion, och som sådana är undantagna från de lagar och lagstiftning för att skydda resten av nationalpark. Ön växer för att möta ökningen av turismen, och står inför en hel del problem med skräp och djurarter. En grund av det stigande antalet turister här är "Tarutao Survivor" på verkligheten TV-show.

Koh Lipe är inte under park kontroll, och har därmed blivit den viktigaste platsen för att stanna i denna del av parken, med tanke på de begränsade möjligheterna på Koh Adang. Flera bungalow verksamhet har inrättats i de största byarna längs ostkusten och på Pattaya Beach, på södra sidan av ön. Det finns också en eller två enkla restauranger och butiker i centrala byn. Du kan gå landvägen mellan byn och Hat Pattaya i cirka 20 till 30 minuter, eller ta en lång svans passagerare båt för 30B.

Det finns ett korallrev längs södra sidan av små öar och flera mindre strand vikar. Den Chao Naam kan ge Båtuthyrning till närliggande holmar ringmärkts av korallrev.

Pattaya Beach är den trevligaste av de två största stränderna, som en framför den Chao bestämmer byn är delvis täckt med båt båtplatser och en del skräp. Men den lilla ön mittemot byn, Koh Kra, har några väl bevarade korallreven och gör det bra snorkling. Du kan enkelt simma det från byn stranden. Bundhaya Resort ligger på Pattaya beach.

Man kan läger här, eller hyra en stuga från Chao Naam för 200B till 300B en natt på någon av flera bungalow verksamhet i eller i närheten av centrala byn längs både öst-och västkust.

Platser att Bo & Äta

Officiellt Koh Tarutao National Park är endast öppen från november till maj, besökare som dyker upp på öarna under monsun säsongen kan stanna kvar i parken boende, men de måste sätta sin egen mat från fastlandet om inte vistas med Chao Naam på Koh Lipe.

Bungalows kan bokas i parken kontor i Pak Bara (tfn 074 711 38 / 3), men ingen engelska talas här, eller genom den kungliga skogsbruket (tel. 025 614 292) i Bangkok, För Koh Tarutao och / eller Koh Adang kan du få lite mat i ditt eget från Satun i Pak Bara - parken restauranger är lite dyra och inget att skriva hem om.

 

English Indonesia Israel Arab Hungary Czech Brazil Finland Sweden Norway Belgium Denmark Netherlands Poland Portugal Spain France Italy Germany Russia Turkey VietNam China Korea Japan Thai