Norway  Norway

Koh Lipe

Koh Lipe's strender funksjonen klar, rolig og grunt vann. Det er 4 store strender,

  • Sunset Beach i vest, som navnet tilsier, ansikter solnedgangen.


Pattaya Beach, Koh Lipe

 

Bilder av Bundhaya Resort

Koh Lipe er umiddelbart sør for Koh Adang og er bebodd av rundt 500 Chao naam som sies å ha oppstått på Koh Lanta i Krabi Province. De bestå om fiske og noe dyrking av grønnsaker og ris på flatere deler av øya.

Koh Lipe er utenfor den Tarutao nasjonalpark jurisdiksjon, og derfor er unntatt fra lover og lovgivning som beskytter resten av nasjonalparken. Øya er raskt voksende å møte kravene til økt turisme, og står overfor mange problemer med søppel og dyr bevaring. Én grunn av økende antall turister her er "Tarutao Survivor" på reality TV show.

Koh Lipe er ikke under park kontroll, og har dermed blitt det viktigste stedet å bo i denne delen av parken, gitt begrenset anlegg på Koh Adang. Flere Bungalow operasjoner har blitt satt opp i de største tettsted langs østkysten og på Pattaya Beach, på den sørlige siden av øya. Det er også ett eller to enkle restauranter og butikker i de største tettsted. Du kan gå til lands mellom landsbyen og Hat Pattaya i rundt 20 til 30 minutter, eller ta en lang hale passasjer båt for 30B.

Det er en korall rev langs den sørlige siden av den lille øya og flere små stranden bukter. Den Chao naam kan tilby båtutleie til nærliggende holmer ringed av korallrev.

Pattaya Beach er den fineste av de to viktigste strender, som den på forsiden av Chao lå landsbyen er delvis dekket med båt fortøyninger og noe søppel. Men den lille øya bare motsatte landsbyen, Koh Kra, har noe godt bevart koraller og gir fine snorkling. Du kan enkelt svømmer det fra landsbyen stranden. Bundhaya Resort ligger på Pattaya beach.

Man kan leir her, eller leie en hytte fra Chao naam for 200B å 300B en natt på et av flere Bungalow drift i eller nær de største tettsted langs både øst og vest kyst.

Steder å Stay & Eat

Offisielt, Koh Tarutao Nasjonalpark er bare åpen fra november til mai besøkende som vises på øyene under Monsoon sesong kan holde parken overnatting, men de må ta med seg egen mat fra fastlandet med mindre bor med Chao naam på Koh Lipe.

Bungalows kan bestilles ved parken i Pak Bara (tlf. 074 711 38 / 3), men ingen engelsk snakkes her, eller gjennom Royal Skogsdrift Institutt (tlf. 025 614 292) i Bangkok, for Koh Tarutao og / eller Koh Adang, ønsker du kanskje å få noe mat på egen hånd fra Satun av Pak Bara - parken restauranter er litt dyrere og noe å skrive hjem om.

 

English Indonesia Israel Arab Hungary Czech Brazil Finland Sweden Norway Belgium Denmark Netherlands Poland Portugal Spain France Italy Germany Russia Turkey VietNam China Korea Japan Thai