Netherlands  Netherlands

Koh Lipe

Koh Lipe stranden functie duidelijk, rustig en ondiep water. Er zijn 4 grote stranden

  • Sunset Beach in het westen, die zoals de naam aangeeft, staat de zonsondergang.


Pattaya Beach, Koh Lipe

 

Foto's door Bundhaya Resort

Koh Lipe is direct ten zuiden van Koh Adang en wordt bewoond door ongeveer 500 chao naam die zei te zijn ontstaan op Koh Lanta in Krabi Province. Ze bestaan van de visserij en de teelt van groenten en rijst op de vlakkere delen van het eiland.

Koh Lipe is buiten de Tarutao Nationaal Park de bevoegdheid, en als zodanig is vrijgesteld van de wetten en de wetgeving ter bescherming van de rest van het nationaal park. Het eiland is snel groeiende om te voldoen aan de eisen van de stijging in het toerisme, en wordt geconfronteerd met nogal wat problemen met afval en dierlijke behoud. Een van redenen van het toenemende aantal toeristen is hier "Tarutao Survivor" op reality tv-show.

Koh Lipe is niet onder controle park, en heeft dus de belangrijkste plek om te verblijven in dit deel van het park, gezien de beperkte faciliteiten op Koh Adang. Verschillende bungalow operaties zijn opgezet in de belangrijkste dorp langs de oostkust en op Pattaya Beach, aan de zuidelijke kant van dit eiland. Er zijn ook een of twee eenvoudige restaurants en winkels in de belangrijkste dorp. U kunt wandelen over de weg tussen het dorp en Hat Pattaya in ongeveer 20 tot 30 minuten, of neem een lange staart passagier boot voor 30B.

Er is een koraalrif langs de zuidelijke kant van het kleine eiland en diverse kleine strand inhammen. De chao naam kunnen bootverhuur naar het nabijgelegen eilandjes omringd door koraalriffen.

Pattaya Beach is de mooiste van de twee belangrijkste stranden, als de een op de voorzijde van de Chao leggen dorp is gedeeltelijk bedekt met een boot ligplaatsen en sommige nest. Echter, het kleine eiland tegenover het dorp, Koh kra, heeft enkele goed bewaarde koraal en maakt voor fijn snorkelen. U kunt eenvoudig zwemmen er vanuit het dorp strand.Bundhaya Resort is gelegen op Pattaya strand.

Men kan kamp hier, of huur een hut van de Chao naam voor 200B te 300B een nacht in een bungalow van verschillende activiteiten in of nabij de belangrijkste dorp langs zowel de oost-en westkust.

Places to Stay & Eat

Officieel Koh Tarutao Nationaal Park is alleen geopend van november tot mei, bezoekers die worden weergegeven op de eilanden tijdens de moesson seizoen kunt verblijven in park accommodatie, maar ze moeten hun eigen voedsel uit het vasteland, tenzij het verblijf bij de Chao naam op Koh Lipe.

Bungalows kan worden geboekt op het park in Pak Bara (tel. 074 711 38 / 3), maar geen Engels wordt gesproken hier, of via de Royal Forestry Department (tel. 025 614 292) in Bangkok, Voor Koh Tarutao en / of Koh Adang, kunt u om wat te eten van je eigen uit Satun van Pak Bara - het park restaurants zijn een beetje duur en niet vrolijk

 

English Indonesia Israel Arab Hungary Czech Brazil Finland Sweden Norway Belgium Denmark Netherlands Poland Portugal Spain France Italy Germany Russia Turkey VietNam China Korea Japan Thai